2021 Yılı Okul Eğitimi Alanında Erasmus Akreditasyonuna Sahip Kuruluşlar için Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA121-SCH)

2021-1-TR01-KA121-SCH-000011430 (  İşbaşı Gözlem) FAALİYETİ

Okulumuz ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU,  Erasmus Akreditasyonuna sahip Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde yürütülen 2021-1-TR01-KA121-SCH-000011430 ( İŞBAŞI GÖZLEM) projesi kapsamında okulumuz konsorsiyum üyesi olmuştur. Bu proje kapsamında okulumuzdan 2 öğretmenimiz MAKEDONYA'nın ÜSKÜP kentinde 16-20 MAYIS  tarihlerinde ÖĞRETMEN eğitimi kapsamında (kurs/işbaşı gözlem/ kısa dönem öğrenci grup hareketliliği) faaliyetine katılacaktır.


Ne elde etmek istiyorsun?

Örgün eğitimde tüm eğitim seviyelerinde okulların eğitim öğretim niteliğini arttıracak yenilikçi

uygulamalara yer verilecektir.

Bu hedef, sahip olduğunuz ihtiyaçlar ve zorluklarla nasıl bağlantılıdır?

'Arka Plan' bölümünde açıklanıyor mu?

İl MEM olarak Stratejik planda,okul öncesi,ikokul,ortaokul ve lise düzeyindeki tüm okullarımızda görev yapan personelin,eğitim öğretim süreçlerinde,çağın gerektirdiği yenilikçi yaklaşımları kullanabilme yeterliliğinde olması ihtiyaç olarak tanımlanmıştır.Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının son 10 aylık süreçte getirdiği sonuçlara baktığımızda, eğitim öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim sürecinde kesintiye uğramıştır. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin dijital öğrenme(ICT Web 2 ) çevrimiçi uygulamalar gibi yenilikçi yaklaşımların iyi uygulamalarını AB ülkelerinde yerinde görmelerine imkan sağlanması hedeflenmektedir. Öğretmenlerimizin, eğitimde yenilikçi yaklaşımlar temelinde, AB Standartlarında ki ülkelerde katılacağı eğitim faaliyetleri, okullarımızda zenginleştirilmiş eğitim öğretim hizmetlerinin sunulmasını sağlayacak ve pandemi döneminde bir sorun olarak karşımıza çıkan bu ihtiyacın sonraki dönemler içinde karşılanmasına destek olacaktır.

Bu hedef için sonuçları ne zaman görmeyi bekliyorsunuz?

Katılımcılarımız, hareketliliklerden sonra ilk 2 hafta içinde AB iyi uygulamalarını ders planlarına entegre edeceklerdir.5yıl süreyle AB ülkelerindeki, eğitim öğretim hizmetlerinde kullanacakları yenilikçi yaklaşımları uygulayacaklardır. Okullarımız, AB iyi uygulamalarını stratejik gelişim planlarına dahi edeceklerdir.İnovatif girişimlerin okullarda etkili biçimde işlemesi için, uygulama yapılan konsorsiyum okullarımızdan gelişim raporları istenecektir.5Yıllık süreçte okullardan her yıl alınacaktır.

Bu hedefteki ilerlemenizi nasıl izleyip değerlendireceksiniz?

Faaliyetlerin etkili biçimde yürütülmesi için, PYYE koordinesinde konsorsiyum okullarımızdan seçilecek öğretmenlerden oluşan bir EYY ekibi kurulacaktır. Konsorsiyum okullarında görev yapan öğretmenlerin temel ihtiyaç alanlarına göre,5 yıllık süreçte her yıl için eğitim çalışmaları planlanacak ve uygulamaya sokulacaktır. Katılımcıların düzenlenecek eğitim etkinliklerinde elde ettikleri verimi ölçmek için anket,test,gözlem vb. ölçme araçları kullanılacaktır. Her katılımcı, eğitim faaliyetleri sonunda değerlendirme raporları hazırlayacak yürütme ekibine verecektir. Faaliyetler sonrasında, katılımcı okullar, öğrenilen yenilikçi bilgileri,kurum stratejilerine dahil etmek için,kendi kurumları bazında yıllık planlamalar yapacaktır. Yılda iki kez dönem sonlarında okullarımızdan gelişim raporları alınacaktır.  Katılımcılara eğitim faaliyetleri süresince uygulanacak ölçme araçlarının sonuçları ve okul gelişim raporları 5 yıllık süreçte hedefe ulaşılma düzeyini gösterecektir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi