AVRUPA KOD HAFTASI (CODEWEEK 2022) ETKİNLİKLERİ

 

Avrupa Kod Haftası (Codeweek), kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkesin ayağına getirmeyi amaçlayan bir taban girişimidir.

Kodlama haftası etkinlikleri, Milli Eğitim Bakanlığımızın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından Avrupa Komisyonu adına yürütülmektedir. 50'den fazla ülkede aktif olarak devam eden, Kod Haftasının amacı kodlama ve programlamaya dair farkındalığın arttırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasıdır.

08-23 Ekim 2022 haftasında gerçekleştirilen AB Kod haftası etkinlikleri çerçevesin de Denizli mem arge koordinesinde okul öncesinden lise ye "matematik oyunumu yapıyorum" aktiviteleri planlanmıştır okulumuzda bu kodlama aktivitesine katılmıştır.

17 - 22 Ekim 2022 tarihinde okulumuzda planlanan etkinliklerde,  hem bilgisayarsız kodlama hem de Scratch programı kullanarak hazırladığımız matematik öğretimi temalı oyunu okuldaki tüm öğrencilerimize oynatarak algoritma, kodlama ve dijital becerileri geliştirmeye yönelik çalışmalara yer verilmiştir.

Aşağıda belirtilen etkinlik tüm öğrencilere açıktır. Kodlamaya merak ve ilgi duyan herkesin katılımını bekleriz.

 


SAYIYI BİL BAKALIM oyunu :Okul Önce Eğitim de Matematik becerilerinin geliştirilmesi amaçlı hazırlanmıştır. Oyunun Kuralları ;
Oyunumuz Yeşil Bayrağa basılması ile başlamaktadır Sevimli hayvanlarımızın olduu istasyonlarda sistem öğrenciye sayıyı bilmesini ister ve 2 hakkı vardır .
Doğru bildiği taktirde bir soranki istesyona gider. Son istasyonda oyun tamamlanmış olur.

MEYVE TOPLAMA oyunu :Meyve Toplama Oyunu yukarıdan düşen meyveleri Klavyemizden ok tuşlarını ( sağ ve sol) kullanarak sepetimize toplamamız gerekiyor ve her meyve için ayrı ayrı puanlamalar mevcut  ancak siyah elma her sepete girdiğinde  - 2 puan demek ve bu 2 puan toplam puanlarımızdan düşülüyor onun için siyah elmaları toplamamaya çalışacağız
Karpuz  1 P- Elma     1 P-Çilek     1 P-Muz      3 P Süremiz 30 Saniye

https://codeweek.eu/


20-10-202220-10-202220-10-202220-10-2022

 




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi