eTwinning "Stemle Kültür Sanat"

Projemizde STEM yaklaşımını kullanarak 5 E öğrenme modeli ile, proje ortaklarıyla belirlenen 7 farklı temada Stem ( bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik) etkinlikleri yapılarak, öğrencilerin kalıcı öğrenmeleri sağlanacaktır.Projemizdeki çalışmalarla, öğrencilerimize günlük yaşam problemlerine çözüm üretme fırsatı sunulacak, yaşadıkları şehrin ve bölgenin çevresel sorunlarının farkına varabilmeleri, kültürel özelliklerini tanıyabilmeleri ve korumak için çaba gösteren bireyler olmaları için öğrenme ortamı sağlanacaktır.
Öğrenciler 3-6 yaş aralığından oluşacaktır. Öğrencilere veli ve öğretmen desteği yeterli düzeyde sağlanacak ve proje sonunda 7 farklı Stem 5 E planı elde edilecektir.

Projenin Hedefleri

-Matematik ve fen kazanımlarının, teknolojik araçlar yardımıyla ve mühendislik uygulamalarıyla müfredat ile uyumlu şekilde, yaratıcı tasarımlar haline getirerek, bu kazanımları hayatın içinden davranışlara dönüştürebilme.
-Öğrencilerimizde çağın gerekliliği olan 21.yüzyıl becerilerinin gelişmesini ( Eleştirel düşünme, problem çözme, yaratıcı düşünme) sağlayabilme,
-Çocukların hayal kurma ,dinleme ve anlama becerilerini geliştirebilme,
- Çocuklarımızın üretim odaklı düşünce becerilerini gelişimini sağlayabilme
-Kültür, tarih ve turizm kavramlarını anlayabilme.
- Araştırma yapma isteklerini geliştirme
-Çocukların doğa ile temasını sağlama
-Okuma yazma becerilerini geliştirme
-Kendini ifade etme becerisini kazandırmak
-Teknolojinin bilgiye ulaşmak için önemli bir araç olduğunu kavrayabilmek
-Ülkemizin diğer şehirlerini daha yakından tanıyabilme
- Bilgi alışverişinde bulunabilme

 

21-10-2020



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi