Okulumuz STEM School Label (STEM Okul Etiketi) aldı

Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen STEM School Label etkinliğine okulumuz adına katıldık. Okulumuzda yürütülen STEM aktivitelerini  https://www.stemschoollabel.eu/  adresine yükleyerek STEM Okulu olmak için başvuruda bulunduk. Avrupa komisyonu tarafından yapılan incelemede, okulumuzda yapılan STEM etkinlikleri kabul edildi. Okulumuz, Avrupa'da sınırlı sayıda okulda bulunan Stem School Etiketini aldı.

Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü; Avrupa Okul Ağı disiplinlerarası STEM (Fen,Teknoloji,Mühendislik, Matematik) eğitimini yaygınlaştırmak amacıyla çeşitli projeler yürütmektedir. Avrupa Okul Ağı tarafından okullarda sorgulama, araştırma, üretme ve buluş yapma becerilerini geliştirmeye yönelik STEM eğitimi stratejisi belirleyen okullar için STEM okulu etiketi projesi başlatılmıştır.Bakanlığımızın 2023 Vizyon Hedeflerinde yer alan " Öğrenme Süreçlerinde Dijital İçerik ve Beceri Destekli Dönüşüm " temasının gerçekleşmesine doğrudan katkı sağlayacağı öngörülen bu uygulama ile öğrencileri bilim insanlığına ve mühendisliğe yöneltmek amacıyla okulumuz tarafından STEM kapsamında 21.yüzyıl becerilerini geliştirmek amacıyla STEM'le Kültür Sanat (Culture and Art with STEM) adlı  eTwininng projesine katıldık ve yapılan etkinlikleri Avrupa Okul Ağında paylaştık.Okulumuzda yürütülen çalışmalar sonucunda Avrupadaki sınırlı sayıda STEM okulundan biri de okulumuz olmuştur. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız adına yaptığımız bu çalışmalar sonucu aldığımız STEM School Label etiketi ile Zübeyde Hanım Anaokulu idareci ve öğretmenleri olarak okulumuzun adını uluslararası platformda bir etkinlikle duyurmuş olmaktan mutluluk duyduk.

21-09-2021