STEM KEŞİF HAFTASI

STEM KEŞİF HAFTASI


Scientix Projesi, Avrupa'da STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimini Scientix portalı aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlayan bir projedir. STEM eğitiminin amacı, okullarda öğrencilerin sorgulama, araştırma, üretme ve buluş yapma becerilerini ve ilgilerini ortaya çıkarmaya yönelik öğrenci merkezli disiplinler arası eğitimi yaygınlaştırmaktır. Scientix Portalına http://scientix.eu adresinden ulaşılabilmektedir. Avrupa Okul Ağı - European Schoolnet tarafından yürütülen Scientix Projesinde Bakanlığımızı temsilen Genel Müdürlüğümüz, 30 Avrupa ülkesi ile birlikte 2014 yılından itibaren Scientix Projesi Ulusal Destek Noktasıdır.    Scientix Projesi kapsamında Avrupa ülkelerinde öğrencileri sorgulamaya, araştırmaya, üretime ve buluş yapmaya teşvik etmeyi amacıyla 23-29 Nisan 2018 tarihleri arasında STEM Keşif Haftası kutlama faaliyetleri gerçekleştirilecektir.    Bu sebeple, öğrencilerinizi bilim insanlığına, mühendisliğe yöneltmek amacıyla Nisan ayı içinde gerçekleştirmesi planlanan STEM eğitimi etkinlikleriyle (proje etkinliği, konferans, çalıştay, seminer, sergi, vb.) ilgili bilgileri Scientix Portalının http://scientix.eu/events/campaigns/sdc22 web sayfasından giriş yaparak STEM Keşif Haftası etkinliklerine okullarınızın katılımını sağlayabilirsiniz.       

http://www.scientix.eu/events/campaigns/sdc22

2022 STEM Keşif Kampanyası , Scientix tarafından düzenlenen ve Avrupa ve dünyadaki projeleri, organizasyonları, kütüphaneleri, okulları, üniversiteleri ve gençlik kulüplerini Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarındaki kariyerleri ve çalışmaları kutlamaya davet eden ortak bir uluslararası girişimdir . KÖK).

Bu yılki kampanyanın teması:

herkes için STEM

 

 

 

STEM hayatımızın hemen hemen her alanında mevcuttur. Bu nedenle herkesin Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematiğin değerini vurgulayan STEM eğitimine erişiminin olması gerektiğine inanıyoruz. Bu yıl, tüm eğitim paydaşlarını , öğrencilerin ve toplumlarımızın yakın gelecekte ihtiyaç duyacakları temel becerileri sergileyen, öğrenci farkındalığını artıran ve STEM'i herkes için erişilebilir kılan etkinlikler ve etkinlikler düzenlemeye teşvik ediyoruz.

1 Şubat - 30 Nisan 2022 tarihleri arasında 23 - 30 Nisan haftası boyunca etkinliklerin zirve yaptığı STEM Keşif Kampanyası, kendini işine adamış öğretmenler ve eğitimdeki her paydaş tarafından fen eğitimini geliştirmek için devam eden taahhüt ve çalışmaların bir kutlamasıdır. Avrupa'da okuryazarlık.

Herkesi STEM etkinlikleri düzenleyerek ve STEM Keşif Kampanyası haritasında öne çıkararak, ortak olarak, yarışmalarımıza ve diğer çevrimiçi etkinliklere katılarak 2022 STEM Keşif Kampanyası'na katılmaya davet ediyoruz!

 

STEM aktivitenizi Haritaya ekleyin!

Şubat ve Nisan 2022 arasında bir STEM etkinliğine katılıyor musunuz? Haritaya dahil edin! 1 Şubat - 30 Nisan 2022 tarihleri arasında okullarda çevrimiçi STEM etkinliği veya STEM etkinliği düzenleyen katılımcılar da STEM Keşif Kampanyası yarışmalarına katılabilirler.

http://www.scientix.eu/documents/10137/1123916/Submit+STEM+activity/9a6e98a3-25ec-45df-962c-c4dbf1857056?t=1643191330465

Katılmak ister misin?

İşte dünyanın en büyük STEM kampanyalarından birine katkıda bulunmak için neler yapabileceğinize dair bazı fikirler:

  • Web seminerleri, sohbetler, tartışma panoları, sınavlar vb. gibi öğrencilerinizle/öğrencileriniz için herhangi bir (çevrimiçi) STEM etkinliği düzenleyin.
  • STEM yarışmalarımızdan birine katılın.
  • Kendi çevrimiçi kurslarınızı oluşturmak için Scientix Moodle'ı kullanın
  • Kendi web seminerlerinizi, canlı etkinliklerinizi, Soru-Cevaplarınızı vb. barındırmak için Scientix Çevrimiçi Toplantı Odası'nı kullanın .
  • Etkinliklerimizden birine ve diğer çevrimiçi fırsatlara katılın.
  • STEM Discovery Campaign Blog'da bir uygulama hikayesi yazın.
  • Okullar, projeler ve kuruluşlar için: 2022 STEM Keşif Kampanyasının resmi ortağı olun

Yukarıda listelenen her eylem, STEM Keşif Kampanyası haritasına dahil edilebilir ve bu nedenle, STEM'i Herkes için yapmamıza yardımcı olmak için daha fazla insanı eğitim etkinlikleri düzenlemeye teşvik etmemize yardımcı olabilir!



Kaynak: http://www.scientix.eu/events/campaigns/sdc22
Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi