E -GÜVENLİK POLİTİKAMIZI OLUŞTURDUK ve eSafety Label ETİKETİMİZİ ALDIK..

Günlük yaşamımızın bir parçası olarak hepimiz teknolojiyle yaşıyoruz. Digital teknolojiler okul çağı çocukları için olağanüstü fırsatlar sunuyor. Çocuklar internet ortamının sağladıklarıyla bilgiye, eğlenceli oyunlara ve benzeri etkinliklere kolayca ve hızlıca erişim sağlayabiliyorlar. Ancak, digital teknolojilerin sağladığı bu harika imkanların yanında, çocuğun zihinsel, ruhsal ve fizikselsaldırılarla ve tuzaklarla karşılaşma tehlikesi de hafife alınamaz bir gerçektir.Mesela internet ortamında ödev konusunu araştıran bir öğrencinin karşısına sadece aradığı konu değil farklı içeriklerde reklamlar da çıkıyor.Bu reklamlar ve yönlendirildiği yeni siteler çocuğu zihinsel, duygusal ve fiziksel olarak tehdit edebilecek içerikler içeriyor olabilir.Digital teknolojilerin sahip olduğu imkanlar sebebiyle alınabilecek hiçbir tedbir çocuğu yukarıda sözü edilen tehlikelerden yüzdeyüz oranında koruyamayacaktır. Dolayısıyla söz konusu tehlikelerden kendisini koruması için çocuğa bilgi, bilinç ve davranış kazandırmak çok önemlidir.


Bu gerçekler sebebiyle, okul politikası olarak öğrencilerimizi internet ortamlarının tehlikelerinden ve zararlarından koruyabilmek için ısrarlı ve kararlı birşekilde uygulamalar gerçekleştiriyoruz.

 

 


E -GÜvenlik Politikamız için tıklayınız :meb_iys_dosyalar/20/01/751831/dosyalar/2020_02/10134719_E_GUVENLYK_POLYTYKAMIZ.pdf

Genelge :meb_iys_dosyalar/20/01/751831/dosyalar/2020_12/07124915_1833.pdf

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi